Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αδιαφορούν το Υπουργείο Εξωτερικών και οι Πρεσβείες για τους Έλληνες του εξωτερικού!

 

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ,  ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ.

ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΠΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ( ΤΩΡΑ ΑΝ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΖΗΤΗΜΑ ) ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑ.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ ,ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ, ΚΑΘΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ.

Αδιαφορούν το Υπουργείο Εξωτερικών και η Πρεσβεία του Περού για τους Έλληνες του Ισημερινού;

“Ονομάζομαι Χρήστος Σμάνης και είμαι ο Πρόεδρος της Κοινότητας των Ελλήνων του Ισημερινού της Λατινικής Αμερικής. Σας γράφω προκειμένου να ζητήσω τη βοήθειά σας ώστε να γίνουν γνωστά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες και οι απόγονοι Ελλήνων του Ισημερινού. Όπως γνωρίζετε σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, το παιδί ενός Έλληνα είναι και αυτό Έλληνας. Όμως αυτό δεν ισχύει για τα δικά μας παιδιά. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας και η ελληνική Πρεσβεία στο Περού που είναι υπεύθυνη για εμάς δεν μας βοηθούν, με συνέπεια οι περισσότεροι Έλληνες του Ισημερινού να μην έχουν την ελληνική ιθαγένεια. Υπάρχει και ένα άμισθο Προξενείο στον Ισημερινό, για το οποίο υπεύθυνη είναι η Πρεσβεία στο Περού, αλλά εκ του αποτελέσματος μπορείτε να καταλάβετε τι γίνεται και σ΄αυτό το Προξενείο. Δείτε το με τα μάτια σας και θα καταλάβετε για το τι σας μιλάω:

Μέλος της κοινότητάς μας πήγε στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Περού για να γράψει τον γάμο του που έγινε το 2003. Η Πρεσβεία έκανε λάθος στη Ληξιαρχική Πράξη Γάμου και έγραψαν 2017 αντί για 2003. Όταν ο άνθρωπος τους ζήτησε να διορθώσουν το λάθος, αυτοί του είπαν να προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη. Δείτε το σχετικό έγγραφο:




Όμως, όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι καθόλου εύκολο για έναν μόνιμο κάτοικο Λατινικής Αμερικής να προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη και έτσι ο άνθρωπος δεν κατάφερε να κάνει τη δουλειά του.
 
Περισσότερα.......
 
 
..................................................................................................................................................................... 

 Παρακολουθήστε και την τοποθέτηση της Κας Τσιμπογιάννη Παναγιώτας, δ/ντριας γραφείου του πολιτικού φορέα Ελλήνων Συνέλευσις και υποψήφια βουλευτής Α Ανατολικής Αττικής, για την απαξίωση των Ελλήνων της διασποράς, διαχρονικά απο ολες τις κυβερνήσεις.