Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα ατύχηματα, σε παιδικές χαρές της χώρας: Χαλκίδα και Εξάρχεια-Τραυματίστηκαν δύο μικρά παιδιά.

 

Εξάρχεια-παιδική χαρά: Τραυματίστηκε 5χρονος μετά από πτώση καγκελόπορτας – Τι υποστηρίζει η αντιδήμαρχος Αθηναίων – ΒΙΝΤΕΟ 

Τα ατυχήματα παιδιών σε παιδικές χαρές όλο και αυξάνονται!!!

Τραγική είναι η κατάσταση σε παιδική χαρά στη Χαλκίδα, με ένα παιδί μάλιστα να κινδυνεύσε να χάσει τη ζωή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παιδική χαρά στην οδό Κυμαίων στη Χαλκίδα, το βράδυ της Παρασκευής, έπαθε ηλεκτροπληξία από γυμνό καλώδιο κολώνας που ήταν στον χώρο και χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο. 

Το παιδάκι αφού διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε πως δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο, πήρε εξιτήριο μετά από 10 ώρες περίπου.

Η συγκεκριμένη παιδική χαρά είχε ανακατασκευαστεί και πληρούσε τις προδιαγραφές, καθώς πριν από λίγα χρόνια εξαιτίας δυστυχήματος στην Αθήνα αυστηροποιήθηκε το νομοθετικό πλαίσιο γύρω από τις παιδικές χαρές με τους δημάρχους της χώρας, στην πλειονότητά τους να βρίσκονται κατηγορούμενοι για ακατάλληλες παιδικές χαρές. Ο εν λόγω χώρος, ωστόσο, που θα έπρεπε να αποτελεί καταφύγιο για τα παιδιά δέχεται και πολύ συχνά βανδαλισμούς από παρέες νεαρών. Κάτι αντίστοιχο φαίνεται πως έγινε και εν προκειμένω, αφού από την κολώνα την οποία ακούμπησε το παιδί είχε αφαιρεθεί το καπάκι, με αποτέλεσμα να καθίσταται μεγάλος κίνδυνος για τα παιδιά που παίζουν εκεί. 

Με πληροφορίες από evima.gr

 

Το βράδυ της Παρασκευής, νέο περιστατικό σε παιδική χαρά στα Εξάρχεια οπου τραυματίστηκε σοβαρά ένα παιδάκι. 

Συγκεκριμένα μια καγκελόπορτα καταγγέλλεται πως έπεσε επάνω στον 5χρονο, αφού κόπηκε από τον μεντεσέ.

Η αντιδήμαρχος Αθηναίων και υπεύθυνη για τις παιδικές χαρές, Νίκη Αραμπατζή, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας σε τηλεοπτική εκπομπή , τόνισε ότι στη συγκεκριμένη παιδική χαρά και λόγω της περιοχής γίνονται συνεχώς βανδαλισμοί τόσο στα παιχνίδια όσο και στην περίφραξη.

Μάλιστα τεχνικό συνεργείο του δήμου ήταν τις περασμένες ημέρες εκεί και είχε αναφέρει ότι υπάρχει πρόβλημα στους μεντεσέδες της σιδερένιας πόρτας.


Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

................................................................................................................................................................

Για την κατάσταση που βρίσκονται  οι παιδικές χαρές στην χώρα..τοποθετήθηκε η Κα Τσιμπογιάννη Παναγιώτα, δ/ντρια γραφείου του πολιτικού φορέα Ελλήνων Συνέλευσις, στην εκπομπή Πολιτεία Πύλη Πολιτών στο Elefsis TV.